Lichtkoepels plaatsen

Wilt u graag meer natuurlijk daglicht in uw woning en minder kunstmatige verlichting? Het kan ook noodzakelijk zijn voor uw aanbouw, serre of bedrijfsruimte. Een goede oplossing kan het plaatsen van een lichtkoepel zijn! Met lichtkoepels haalt u niet alleen meer licht naar binnen, maar vergroot u ook meteen uw algemene wooncomfort. Bovendien hoeft u minder vaak lampen te laten branden, wat resulteert in een lagere energierekening. U kunt ook een compleet pakket samenstellen, waarbij u wellicht extra isolatie laat aanbrengen of uw dakbedekking laat vernieuwen. Op die manier krijgt u bepaalde kosten slechts eenmalig te zien en voegt u een aanzienlijke waarde toe aan uw woning, die blijvend is. Dakwerkzaamheden met een betrouwbare partner zoals Dakservice We fix garanderen het succes van uw project. Neem daarom zeker contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Offerte Aanvragen

Ontvang snel een vrijblijvende offerte.

Stappenplan

Dakservice We fix hanteert een transparante werkwijze, die onder andere tot uiting komt in het opstellen van een stappenplan. Allereerst kiest u de ruimte waar u de lichtkoepel wilt laten plaatsen. Afhankelijk van de betreffende ruimte wordt de dikte van de lichtkoepel bepaald, variërend van enkel-, dubbel-, driedubbel- en vierwandig, inclusief extra isolatie. Hoe meer wanden, hoe beter de isolatie van de lichtkoepel. De keuze hangt af van wat het meest geschikt is voor uw woning, waarbij enkelwandige lichtkoepels beter passen bij onverwarmde ruimtes zoals een serre of carport. Bij de tweede stap kiest u de vorm van de lichtkoepel. Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals vierkant, rechthoekig of rond, met een bolvormig, piramidevormig of plat oppervlak. Vervolgens maakt u in stap drie de keuze voor het materiaal. Glas wordt gebruikt voor platte lichtkoepels, terwijl polycarbonaat of acrylaat beglazing geschikt is voor bolvormige en piramidevormige lichtkoepels. Als laatste stap bepaalt u de gewenste maat van de lichtkoepel. Bij lichtkoepels wordt vaak gesproken over verschillende afmetingen, zoals de dagmaat, sparingsmaat en buitenmaat.

Platte en schuine daken?

Een lichtkoepel wordt over het algemeen gebruikt op platte daken, wat meestal eenvoudig en snel opgelost kan worden. Bij licht hellende daken is het ook mogelijk, maar bij standaard hellende daken met dakpannen is het niet mogelijk om een traditionele lichtkoepel te plaatsen. Dakramen zijn vaak de oplossing in die gevallen, maar soms is dat ook geen optie. In dergelijke situaties kan een lichttube een alternatief zijn. Hoewel ze meestal klein en compact zijn, zijn ze zeer functioneel en brengen ze licht naar moeilijk bereikbare plaatsen. Een standaard daglichtbuis of lichttube bestaat uit een dubbelwandige geharde glas- of acrylaatbuis en een spiraalvormige aluminium buis van dezelfde diameter. Zonlicht komt via de buis naar binnen en een armatuur in het plafond zorgt voor verdere verspreiding van het licht. Dakservice We fix kan moeiteloos deze ingenieuze lichttubes, evenals andere soorten lichtkoepels, dakramen of dakkapellen voor u plaatsen. Geniet van meer daglicht in uw zolderruimte en vergeet niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Dakservice We fix kan uw volledige dakproject professioneel en efficiënt uitvoeren.

Meeste gebruikte materialen

Glas wordt uitsluitend gebruikt bij platte lichtkoepels. Dergelijke lichtkoepels komen minder vaak voor en hebben een strakke en moderne uitstraling, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor uitstekende isolatie op het gebied van temperatuur en geluid. De meeste lichtkoepels hebben polycarbonaat- of acrylaatbeglazing, beide materialen zijn UV-bestendig en goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Polycarbonaat is sterker dan glas en biedt een hoge mate van veiligheid, waardoor het inbraak en vandalisme voorkomt. Acrylaat, ook bekend als PMMA, is ook sterker dan glas maar minder slagvast dan polycarbonaat. Als u moeite heeft om een keuze te maken, maak dan gebruik van ons handige stappenplan dat hierboven vermeld staat. Indien nodig kunt u onze dakexpert raadplegen om te bepalen wat de beste optie is voor uw ruimte. Dakservice We fix staat klaar om uw dakproject te realiseren, te creëren en u te begeleiden bij de realisatie ervan.

Meteen een dakdekker spreken?

Eén kans

Het is begrijpelijk dat u als doe-het-zelver misschien overweegt om zelf aan deze klus te beginnen, maar het is belangrijk om goed na te denken. Het plaatsen van een lichtkoepel in een plat of hellend dak biedt namelijk slechts één kans om het goed te doen. Eenmaal geplaatst, is het niet zo eenvoudig, zonder schade te veroorzaken, om de lichtkoepel aan te passen als deze niet goed gepositioneerd is of niet waterdicht blijkt te zijn. Ook is klussen op hoogte niet verstandig en brengt het risico op valpartijen met zich mee, met alle gevolgen van dien. Onze vakmannen begeven zich vrijwel dagelijks op daken en zijn vertrouwd met alle risico’s en de vereiste maatregelen die moeten worden genomen. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een betaalbare professional met ervaring, zoals Dakservice We fix, die de lichtkoepel snel en met aandacht voor kwaliteit plaatst, tot in de kleinste details. Maak het uzelf gemakkelijk, vraag een vrijblijvende offerte op maat aan en geniet van de garantie van een goed geïnstalleerde lichtkoepel die voor voldoende licht zorgt. Grijp deze kans nu!